Kunst op de Hoek is verhuisd

Kunst op de Hoek is verhuisd naar de Stationsstraat 16 7201 MD ZutphenKunst op de Hoek stopt in de Frankensteeg.


Kunstenaarscollectief Kunst op de Hoek stopt na 22 december 2018 met haar activiteiten in de Frankensteeg, in het centrum van Zutphen.
In 2009 richtte een groep kunstenaars een leegstaand winkelpand op de hoek van de Laarstraat in tot expositieruimte. Dit pand moesten zij na 2 maanden alweer verlaten omdat het verhuurd ging worden. Na een korte periode op het Stationsplein en bijna 7 jaar op de Nieuwstad verhuisde het collectief in 2017 naar de Frankensteeg. Collectiefleden van het eerste uur Cornel Pepers en Els Bottema kijken terug op een boeiende periode waarbij er naast het eigen werk ook regelmatig werk van gastexposanten tentoongesteld werd. Meer dan 100 kunstenaars uit Zutphen, maar ook uit andere delen van het land, kregen een podium bij Kunst op de Hoek. Bovendien waren er andere kunstactiviteiten zoals de Veiling voor Kleinbehuisden, Art for Heart en deelname aan de IJsselbiënnale. Meer recent organiseerden ze een grote grafiektentoonstelling met 21 deelnemers en afgelopen zomer Focus op Zutphen waarbij 35 kunstenaars hun kijk op Zutphen toonden. Onlangs kwam er nog een veelbelovende samenwerking tot stand met een andere tak van kunst, de dichters van het Zutphense netwerk Kopwit. Een belangrijke rol voor Kunst op de Hoek was ook dat collega kunstenaars regelmatig even langskwamen voor een praatje, het delen van ideeën en een kop koffie.

Voordat Kunst op de Hoek haar deur in de Frankensteeg sluit willen de 5 kunstenaars van het collectief iedereen nog één keer uitnodigen voor de KUNSTKADOTAFEL waarvoor 15 kunstenaars kleine betaalbare kunstwerkjes hebben ingebracht.
Vanwege de verhuizing zullen er op veel werk van de collectiefleden grote verhuiskortingen zijn die kunnen oplopen tot wel 50%! Dit is dus dé kans om een kunstwerk aan te schaffen of eens een kunstwerkje cadeau te geven!

En de toekomst? Josée Kempe en Sandra van de Griendt hebben besloten om het collectief te verlaten, maar Cornel Pepers, Els Bottema en Fokje Russchen willen graag verder en hopen voor Kunst op de Hoek binnenkort weer een geschikt pand te vinden.
Kunst op de Hoek is tot en met 22 december nog open in de Frankensteeg op de donderdag, vrijdag en zaterdag en op koopzondag 16 december van 12.00-17.00 uur.

We nodigen iedereen van harte uit om op zaterdag 22 december langs te komen tussen 15.00 en 17.00 uur om met ons terug te kijken op 9 jaar Kunst op de Hoek en om afscheid te nemen van Sandra en Josée, uiteraard onder het genot van een glaasje en hapje.Het Landelijke Atelierweekend

Ook Kunst op de Hoek doet mee met het Landelijk Atelierweekend op 17 en 18 november. U kunst Els Bottema, Josée Kempe en Fokje Russchen aan het werk zien in de Frankensteeg 9. Op beide dagen zijn we open van 11 tot 17 uur.

Tevens zijn de werken van onze gastexposanten Bertje van Delden en Yvonne Kluts te zien.

Sandra van de Griendt en Cornel Pepers zijn aanwezig in hun eigen ateliers in Warnsveld.

Kijk op www.landelijkatelierweekend.nl om te zien welke ateliers er nog meer open zijn.


LED there be Light!

Oproep aan kunstenaars

Met de opkomst van de LED is er zoveel meer mogelijk met verlichting. De toepassingsgebieden strekken zich uit van binnen- en buitenverlichting tot reclame en bewegwijzering. Wat heeft het ons gebracht op het gebied van de Kunst?

Tijdens de donkere maanden toont Kunst op de Hoek dat graag met de groepstentoonstelling LED there be Light! Wij roepen daarom kunstenaars op om objecten te presenteren waarin ledjes verwerkt zijn. Wij zijn daarbij vooral nieuwsgierig naar werken voor de binnenruimte.

Voorwaarden

LED: In je werk dienen ledjes verwerkt te zijn.

Binnen: Aangezien we binnen exposeren, moet je werk daarvoor geschikt te zijn.

Elektriciteit: Vanzelfsprekend zijn in ons pand wandcontactdozen aanwezig. Voor een eventueel verleng- of aansluitsnoer dien je zelf te zorgen. We gaan er vanuit dat je materiaal degelijk en veilig is.

NIEUWS SINDS 1 DEC:

Kunst op de Hoek vertrekt per 1 januari 2019 uit de Frankensteeg, de locatie waar we bijna 2 jaar op anti-kraakbasis hebben kunnen vertoeven.

Omdat wij de expositie LED there be Light zo bijzonder vinden, zijn we op zoek gegaan naar een plek waar we de tentoonstelling toch nog in januari-februari zouden kunnen onderbrengen. Gelukkig hebben we een nieuwe locatie gevonden: het prachtige monumentale Kunsthuis Dat Bolwerck in Zutphen.

Door deze overname zijn er wat wijziging in de data gekomen. Ook zal er gekeken worden of je werk past bij wat Dat Bolwerck naar buiten wil brengen.

Expositie: 17 januari t/m zaterdag 24 februari 2019.

Opening: 20 januari

Locatie: Dat Bolwerck, Zutphen.

Openingstijden: Donderdag t/m zondag van 10 tot 17 uur.

Aanmelden kan tot uiterlijk 15 december 2018. Download aanmelding: Gegevens gastexposant LED there be Light.doc en stuur naar: Vincent Peppelenbosch.


<a style="background-color:black;color:white;text-decoration:none;padding:4px 6px;font-family:-apple-system, BlinkMacSystemFont, &quot;San Francisco&quot;, &quot;Helvetica Neue&quot;, Helvetica, Ubuntu, Roboto, Noto, &quot;Segoe UI&quot;, Arial, sans-serif;font-size:12px;font-weight:bold;line-height:1.2;display:inline-block;border-radius:3px" href="https://unsplash.com/@rhett__noonan?utm_medium=referral&amp;utm_campaign=photographer-credit&amp;utm_content=creditBadge" target="_blank" rel="noopener noreferrer" title="Download free do whatever you want high-resolution photos from Rhett Wesley"><span style="display:inline-block;padding:2px 3px"><svg xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" style="height:12px;width:auto;position:relative;vertical-align:middle;top:-1px;fill:white" viewBox="0 0 32 32"><title>unsplash-logo</title><path d="M20.8 18.1c0 2.7-2.2 4.8-4.8 4.8s-4.8-2.1-4.8-4.8c0-2.7 2.2-4.8 4.8-4.8 2.7.1 4.8 2.2 4.8 4.8zm11.2-7.4v14.9c0 2.3-1.9 4.3-4.3 4.3h-23.4c-2.4 0-4.3-1.9-4.3-4.3v-15c0-2.3 1.9-4.3 4.3-4.3h3.7l.8-2.3c.4-1.1 1.7-2 2.9-2h8.6c1.2 0 2.5.9 2.9 2l.8 2.4h3.7c2.4 0 4.3 1.9 4.3 4.3zm-8.6 7.5c0-4.1-3.3-7.5-7.5-7.5-4.1 0-7.5 3.4-7.5 7.5s3.3 7.5 7.5 7.5c4.2-.1 7.5-3.4 7.5-7.5z"></path></svg></span><span style="display:inline-block;padding:2px 3px">Rhett Wesley</span></a>

foto: Rhett Wesley

Oproep aan kunstenaarsvoor expositie Focus op Zutphen

Deze zomer organiseert Kunst op de Hoek een groepsexpositie met als titel:

Focus op Zutphen

Wij roepen alle kunstenaars op werk in te leveren dat Zutphen op de een of andere manier in beeld brengt. We willen een zo'n groot mogelijke variatie kunst over onze stad exposeren. Alles komt in aanmerking: tekeningen, schilderijen, grafiek, 3-dimensionaal, maar ook denken we aan dichters, performers, muziek of theater.

Voor beeldend werk mag je maximaal 3 werken indienen. Er zijn geen beperkingen aan het formaat, maar hou er rekening mee dat er meerdere kunstenaars meedoen.

Voor de overige kunstvormen zullen we overleggen wat er mogelijk is.

Kosten: Als bijdrage vragen we € 15,- en bij verkoop van werk een afdracht van 20%.

Expositie: do 2 aug t/m zon 26 aug.

Lokatie: Kunst op de Hoek, Frankensteeg 9, Zutphen

Samenkomst: zat 4 aug met een hapje en drankje voor alle deelnemende kunstenaars en belangstellenden.

Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 13 juli.

Goed om te weten: Onze lokatie is op anti-kraak-basis. Mocht het pand verhuurd/verkocht worden hebben we een opzegtermijn van 1 maand. Het kan zijn dat hierdoor de expositie niet doorgaat of wordt verkort. Maar met deze onzekerheid zitten we al toch weer 1,5 jaar in de Frankensteeg!

Verzekerd: we doen ons uiterste best je werk met zorg te behandelen, maar houd er rekening mee dat je werk niet bij ons is verzekerd.

Naam- en prijskaartjes: zelf voor zorgen.

Meer informatie en aanmelden: kunstopdehoek@gmail.com


foto: Sandra van de Griendt

Kunstroute Zutphen, De Rode Draad

15 t/m 17 juni 2018

Opening: 15 juni 17.30 u Rijkenhage bij de Berkelpoort

Onze openingstijden zijn dat weekend gewijzigd:
14 en 15 juni gewoon van 12 tot 17 uur, maar 16 en 17 juni van 11 tot 17 uur

Kunst Connectie Zutphen organiseert dit jaar een kunstroute door Zutphen met als thema De Rode Draad. De routes voeren langs de ateliers of expositieruimtes van wel 43 kunstenaars in en rond Zutphen. Het startpunt van de route is de centrale tentoonstelling in de Witte Vleugel (Kerkhof 1a). Hier is van elke kunstenaar één werk te zien. Er zijn daar brochures verkrijgbaar met informatie over de deelnemers en de routes. Tevens kunt u daar 'touwtje trekken': voor 3,- trekt u een kunstzinnige verrassing.

Ook Kunst op de Hoek doet mee. Al onze kunstenaars zijn deze dagen in de Frankensteeg 9 aanwezig.

Tevens hebben wij die dagen gastexposanten Fokje Russchen en Erika Visser.