Kunst Kadotafel

Van 1 tot en met 22 december 2018 staat in de etalage van Kunst op de Hoek een grote Kunst Kadotafel met kleine kunstwerkjes voor een kleine prijs. Ons streven is om een groot aantal kunstenaars uit Zutphen en omgeving zich te laten vertegenwoordigen met één werkstuk.
Het werkstuk mag maximaal 30 x 30 x 30 cm groot zijn en mag maximaal € 75,00 kosten.


1 t/m 25 november 2018

Bertje van Delden, Vergankelijkheid

Vergankelijkheid is altijd voelbaar in het werk van Bertje van Delden. Zij is geboeid door de eenvoud en schoonheid van verdorde planten in nevelige herfst en winter.

Niet alleen in beeld maar ook in poëzie geeft Bertje uitdrukking aan het thema vergankelijkheid zoals in haar recent verschenen bundel 'Onbestendig.

Bertje zal op zaterdag 3 november om 15 uur tijdens de vernissage voordragen uit eigen werk.Yvonne Kluts, Sieraden

De sieraden van Yvonne Kluts zijn gemaakt van textiel waardoor ze heel licht van gewicht zijn en prettig draagbaar. De colliers zijn gehaakt met een of meerdere garens en soms versierd met een 3D-cube of kraal.

Yvonne is 3 november vanaf 15 uur aanwezig om onder het genot van een hapje en drankje te vertellen over haar werk.

4 t/m 26 augustus 2018

Focus op Zutphen

Wel 35 (!) Zutphense beeldende kunstenaars brengen ieder op hun eigen wijze Zutphen in beeld. Het wordt een grootse expositie met een zeer gevarieerd overzicht waarin zowel twee- als driedimensionaal werk te zien zal zijn.

Het is geweldig dat veel kunstenaars worden geïnspireerd door Zutphen en dat we hiervan een collectie kunnen tonen.

De vernissage op zaterdagmiddag 4 augustus vindt plaats om 15.00 uur en wordt door de Zutphense dichter Pieter Bas Kempe met luister en fluister geopend. Hij krijgt daarbij muzikale ondersteuning van Vera Weustink. Veel van de kunstenaars zijn die middag ook aanwezig om in gesprek te gaan met belangstellende bezoekers.

Foto en bewerking: Sandra van de Griendt


21 juni t/m 14 juli 2018

Inge Zwolle, Stillevens

Als realistisch fijnschilder is Inge Zwolle (1961) geboeid door de dagelijkse dingen om haar heen. De eenvoud, de verstilling, de kracht van een voorwerp of de kleur raakt haar. Met aandacht voor elke detail maakt zij een compositie waarin haar liefde voor het Stilleven zichtbaar wordt.

Inge is 23 juni van 15 tot 17 uur aanwezig om onder het genot van een hapje en drankje te vertellen over haar werk.Fokje Russchen, Nieuwe expressie aan de natuur

Veel van het uitgangsmateriaal voor haar beelden vind Fokje Russchen in het bos. De nog niet volledig door de natuur geconsumeerde resten van bomen dagen uit tot een zoektocht naar de kern. Wanneer die gevonden lijkt voegt zij er een ander materiaal of medium toe om tot een nieuw geheel te komen.

Fokje is 23 juni van 15 tot 17 uur aanwezig om onder het genot van een hapje en drankje te vertellen over haar werk.15 t/m 17 juni 2018

Gastexposanten tijden de Kunstroute Zutphen

Fokje Russchen en Erika Visser

14 en 15 juni gewoon van 12 tot 17 uur, maar 16 en 17 juni van 11 tot 17 uur.

Beide kunstenaars zijn deze dagen aanwezig bij Kunst op de Hoek.

Beelden van Fokje Russchen

Fokje geeft nieuwe expressie aan fascinerende resten van de natuur.

Aquarellen van Erika Visser

Erika zal tevens op 16 en 17 juni tussen 15 en 16 uur voorlezen uit haar eigen geschreven en geïllustreerde kinderboeken.


24 mei t/m 9 juni 2018

Zilver Gilde L' Uniek

De edelsmeden Yvon Bilderbeek, Irene van der Horst-Bakker, Tiny van Zeijl en Helene Berends vormen met zijn vieren Zilver Gilde L’Uniek. Zoals het vroeger bij de Gilden ook gebruikelijk was, maken zij ieder hun eigen sieraden en delen ze hun passie, inspiratie en vakmanschap met elkaar. Hun sieraden zijn Uniek en soms Ludiek.

Zaterdag 26 mei tussen 15 en 17 uur zijn de leden van het Zilvergilde aanwezig om over hun werk te vertellen.


24 mei t/m 9 juni 2018

Fransje Steins Bisschop, hortensia's in olieverf

Wat Fransje boeit zijn de vanzelfsprekende aspecten in de alledaagse werkelijkheid. Zij kruipt erin en is nieuwsgierig naar wat zij aantreft.

www.fransjesteinsbisschop.nl


26 april t/m 19 mei 2018

Marina Maas, Eigenzinnige tassen

Met veel oog voor detail, subtiele kleurcombinaties of juist gewaagde contrasten vinden design en functionaliteit elkaar. Elke tas heeft zijn eigen unieke uitstraling.

Zaterdag 28 april tussen 15.00 en 17.00 uur is Marina zelf aanwezig om over haar tassen te vertellen. www.marinabags.nl15 maart t/m 17 april 2018

Jan Gerber, Huisdieren in de hoofdrol

Door veel foto’s samen te voegen tot één fotocollage creëert Jan Gerber fictieve surrealistische werelden. Hierbij gebruikt hij soms wel 80 foto’s per beeld.

Op grote canvas doeken toont Jan Gerber zijn geënsceneerde stillevens.

Zaterdag 17 maart tussen 15.00 en 17.00 uur is Jan Gerber aanwezig om onder het genot van een hapje en drankje zijn werk toe te lichten.Jelmer van der Sluis, toegepaste kunst van KopsHout

23 november t/m 31 december 2017

KopsHout is een kleine meubelmakerij uit Nijmegen en maakt massief houten meubels op bestelling, maar ook “vrij werk”.
Al het werk wordt gemaakt van massief Nederlands hout. Het liefst uit de regio.

Zaterdag 25 november tussen 12 en 17 uur is Jelmer van der Sluis aanwezig om toelichting te geven op zijn werk en dat van zijn collega’s.Birgit van Beek, Mythische Sieraden

4 t/m 28 januari

Zaterdag 6 januari is zij zelf aanwezig en kan zij u meer over haar sierraden vertellen.

www.atelier62.nlSonja de Jongh, Chinees penseelschilderijen

15 september t/m zaterdag 7 oktober


Vanaf 2008 legt Sonja zich toe op het maken van vrij werk op rijstpapier met inkt en aquarelverf: Sumi-e/Chinees penseelschilderen. Diversen keren heeft Sonja met haar kunstwerken Excellent Awards gewonnen in China.
Zij exposeert in binnen- en buitenland.
Sumi-e komt uit de zencultuur en is een Oosterse traditionele kunstvorm dat is ontstaan uit de Chinese kalligrafie. Het doel is in enkele trefzekere streken de essentie weer te geven. Het is de kunst van het weglaten. De nuances van een penseelstreek, de rijkdom van een vlek, de balans tussen zwart en wit, vol en leeg, kracht en subtiliteit, abstract en figuratief, dat is sumi-e.
www.sonjadejongh.nl

Workshop Chinees penseelschilderen bij Kunst op de Hoek.
Sonja de Jongh geeft zaterdag 30 september van 10.00- 14.00 uur deze workshop.
De prijs voor de workshop is € 70,-- inclusief materiaal en lunch.
Meld je aan bij Cornel telefoon: 0644660155 (maximaal 8 deelnemers).
U bent van harte welkom op de opening vrijdag 15 september om 19.00 uur.


Edith Geleijn Reis, door Zweeds Lapland

29 september t/m 22 oktober 2017

Edith Geleijn haar schilderijen kenmerken zich door een intense gelaagdheid.

Op haar sleehondentrektocht door het ruige Lapland met zijn verschillende weersomstandigheden en ruige besneeuwde, soms mistige, ijzige landschappen heeft ze een diversiteit van de schoonheid van de vele wittinten ervaren. Een impressie daarvan is nu te zien tijdens de expositie.