Van donderdag 26 april t/m zaterdag 19 mei exposeert Marina Maas haar tassen bij Kunst op de Hoek.                                Zaterdag 28 april tussen 15.00 en 17.00 uur is Marina zelf aanwezig om onder het genot van een hapje en drankje u hierover te vertellen.  www.marinabags.nl

   ____________________________
Huisdieren in de hoofdrol bij Kunst op de Hoek.

foto expositie van Jan Gerber.

Van 15 maart t/m 17 april exposeert Jan Gerber op de bovenverdieping van Kunst op de Hoek.

zaterdag 17 maart tussen 15.00 en 17.00 uur is Jan Gerber aanwezig om onder het genot van een hapje en drankje zijn werk toe te lichten.


_____________________________________________________________________________________________________


.

Birgit van Beek exposeert haar Mythische Sieraden van 4 t/m 28 januari bij Kunst op de Hoek.

Zaterdag 6 januari is zij zelf aanwezig en kan zij u hierover vertellen.

www.atelier62.nl

----------------

op zaterdag 25 november tussen 12.00- 17.00 uur is Jelmer van der sluis aanwezig bij Kunst op de Hoek.

Toegepaste kunst van KopsHout bij Kunst op de Hoek
Vanaf 23 november tot aan het einde van het jaar zijn diverse meubels en andere objecten van Meubelmakerij KopsHout te zien bij Kunst op de Hoek. KopsHout is een kleine meubelmakerij uit Nijmegen en maakt massief houten meubels op bestelling, maar ook “vrij werk” en dat is nu te zien in Zutphen.
De meubels en ander werk worden gemaakt van massief Nederlands hout. Het liefst uit de regio. En er wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijke afwerkingsmiddelen als lijnzaadolie, bijenwas en plantaardige zeep.
Middelpunt van de expositie wordt de grote stamtafel gemaakt door Jelmer van der Sluis. Een 2.30 meter lange tafel waarin de boom waarvan hij gemaakt is nog goed te zien is.
Op de bovenverdieping wordt kleiner werk getoond, waaronder kleine kunstige tafeltjes en doosjes.


Op zaterdag 25 november tussen 12.00 en 17.00 uur is Jelmer van der Sluis aanwezig om toelichting op zijn werk en dat van zijn collega’s te geven.,-------------------------------------

September 2017

Expositie en workshop Sonja de Jongh.Workshop Chinees penseelschilderen bij Kunst op de Hoek.
Sonja de Jongh geeft zaterdag 30 september van 10.00- 14.00 uur deze workshop.
De prijs voor de workshop is € 70,-- inclusief materiaal en lunch.
Meld je aan bij Cornel telefoon: 0644660155 (maximaal 8 deelnemers).

Informatie over de workshop door Sonja de Jongh.
Sonja de Jongh is in 1988 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten st. Joost te Breda.
Vanaf 2008 legt zij zich toe op het maken van vrij werk op rijstpapier met inkt en aquarelverf: Sumi-e/Chinees penseelschilderen.
Diversen keren heeft Sonja met haar kunstwerken Excellent Awards gewonnen in China.
Zij exposeert in binnen- en buitenland.
Sumi-e komt uit de zencultuur en is een Oosterse traditionele kunstvorm. Oorspronkelijk komt deze kunstvorm uit China en is ontstaan uit de kalligrafie. Het doel is in enkele trefzekere streken de essentie weer te geven. Het is de kunst van het weglaten. De nuances van een penseelstreek, de rijkdom van een vlek, de balans tussen zwart en wit, vol en leeg, kracht en subtiliteit, abstract en figuratief, dat is sumi-e.
www.sonjadejongh.nl

Van vrijdag 15 september t/m zaterdag 7 oktober exposeert Sonja haar schilderijen bij Kunst op de Hoek.
U bent van harte welkom op de opening vrijdag 15 september om 19.00 uur.


_____________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________
2016


Josée Kempe  exposeert van 27 oktober t/m 19 november 2016

Lichtkunst met glasvezel. 

Tijdens de opening op vrijdag 28 oktober om 19.00 uur geeft kunstenares Marion Huyskes een inleiding op het werk van Josée Kempe. 


        

“Waar schemer heerst, ontstaat betovering” 

Glasvezel zorgt niet alleen voor snelle ict-verbindingen, het is ook fantastisch materiaal voor „Lichtkunst.” Voor het eerst is er in Zutphen daarvan een expositie te zien. De Zutphense kunstenares Josée Kempe.

Zij was als kind al gefascineerd door 'zo'n lamp met een bol van lichtsprieten': “Ik zag gevangen licht dat ik kon aanraken en laten bewegen. Het had iets betoverends!”  

Drie jaar geleden ontdekte Josée dat er inmiddels een rijke variatie bestaat aan lichtvezels. En in combinatie met de moderne ledverlichting ziet zij onbegrensde mogelijkheden. Sindsdien heeft zij uiteenlopende materialen en technieken toegevoegd om haar lichtkunst vorm te geven. “Het is geweldig om die sfeer en magie van toen, nu zelf te creëren.” 

En omdat lichtkunst het beste tot zijn recht komt in de schemer en nacht, zal na sluitingstijd de etalage van Kunst op de Hoek    's nachts verlicht blijven. Josée: “Waar schemer heerst, ontstaat betovering.”

www.joseekempe.nl

  Edith Geleijn Reis door Zweeds Lapland

Opening vrijdagavond 30 september om 19.00 uur.

Edith Geleijn (Amsterdam 1962) begon in 2002 met schilderen. Ze is auto-didact en in de loop van de jaren is zij vrijer gaan werken. Haar schilderijen kenmerken zich door een intense gelaagdheid.

Haar meest recente serie schilderijen is ontstaan naar aanleiding van indrukken die ze begin dit jaar opdeed van het ruige Lapland in het hoge noorden van Zweden. Op haar sleehondentrektocht door dit landschap heeft ze verschillende weersomstandigheden meegemaakt en de diversiteit van de schoonheid van de vele wittinten ervaren. Een impressie van het ruige besneeuwde, soms mistige, ijzige landschap is met acrylverf op doek van groot formaat gezet, op een manier die tussen figuratief en abstract in ligt. Te zien van 29 september t/m 22 oktober. www.edithgeleijn.nl
   

Van 14 juli t/m 7 augustus.

Monumentenfotograaf Léontine van Geffen-Lamers
Welkom op de opening: vrijdagavond 15 juli door Marquerite Tuijn.
Deze kunsthistorica, werkt voor diverse grote musea aan catalogi en tentoonstellingen, het meest recent voor Museum MORE in Gorssel.
De tentoonstelling valt samen met de World Press Photo in Zutphen

Léontine van Geffen-Lamers (1969) studeerde aan de Kunstacademie Aki in Enschede (nu Artez). Ze werkte ruim 15 jaar in de videobranche. In 2010 besloot ze terug te gaan naar fotografie en ontdekte ze dat haar grootste liefde het fotograferen van oude (monumentale) panden en (ver)bouwingen is. Af en toe maakt ze uitstapjes richting kunst, waar ze begonnen is. Terugkerende elementen in haar foto’s zijn details, invallend licht, reflecties en schaduwen. www.monumentenfotograaf.nl.   Van 30 juni t/m 23 juli een expositie van de Joffers van Warnsveld.  Een dubbele expositie van Ingrid Zonneveld en Nella Francke. Welkom op de opening vrijdagavond 1 juli om 19.00 uur.

Vitrinekunst, vanaf 19 november t/m 20 december 2015 werk van Chris Ros.

                  

VITRINEKUNST.

Vanaf 19 november het fijne werk van Chris Ros in onze vitrinekasten te zien. Kom kijken en laat je betoveren door wat ze maakt. Chris Ros is kunstenaar en eigenaar van de Juweelfabriek. Onder deze naam wordt kunst en toegepaste kunst in opdracht gemaakt bij gebeurtenissen met een sterretje of een kruisje, lees; trouwringen t/m urnen en wat daar tussen zit. Ook worden er workshops art-clay gegeven en Juweelspreekuren gehouden. De kracht van de Juweelfabriek is het cross-over gebruik van verschillende disciplines, waardoor er onverwachte verrassende mogelijkheden blijken te zijn.

Dit is wat zij zelf schrijft over wat haar beweegt:

‘Daar waar het water het land kust,

daar waar het wemelt van weemoed en verlangen.’

Het gebied van overpeinzing;

Waar verlangen naar dat wat geweest is

(heimweh) en naar wat komen gaat (fernweh) verenigd is.


Het is vanaf het allereerste begin mijn leidmotief. Ik ben een ‘beeldhouwer’ die contouren geeft om deze gemoedstoestand. Ik werk vanuit dit thema in verschillende disciplines (tekenen, grafiek, ruimtelijk werk, edelsmeden) en met verschillende materialen (brons, goud, zilver, staal, edelstenen, hout, plastic e.d.). Na mijn opleiding aan de Hogeschool der Kunsten in Utrecht (1985-1991) heb ik gedurende acht jaar voor langere en kortere periodes tussen Berlijn en Utrecht heen en weer gependeld. Mijn eerste ontmoeting met Berlijn was in 1987 en was een zeer enerverende gewaarwording. Daar zag ik mijn verleden in de toekomst, dáár vond ik de aanknopingspunten voor mijn weemoed en verlangen. Of, zoals het zo mooi in het Duits wordt genoemd, Sehnsucht. Mijn keuze voor het verenigen van zeer verschillende materialen komt voort uit het feit dat ik het leven zo fragiel in elkaar vindt steken, teer, kwetsbaar, ruw, en meedogenloos. Daarom kunnen parels met brons, plastic met zilver, staal met hout, ze vertegenwoordigen gevoelswaarden die misschien botsen maar toch samengaan.

Kijken vanuit je hart van 2 t/m 25 oktober

            

Onze gastexposant Gerrit Roosjen (1945) was na zijn studies klinische psychologie en filosofie vele jaren als behandelaar en bestuurder werkzaam in de justitiële jeugdzorg en de geestelijke gezondheidszorg. Op het gebied van de beeldende kunst is hij autodidact. Hij is bestuurslid van de stichting Warnsvelds Artistiek Quotum en lid van de Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars. Werken vanuit zijn hart is de drijfveer van zijn kunst. Roosjen begint met een vaag idee dat al werkende gestalte krijgt. Het resultaat is dan ook lang niet altijd hetzelfde als de oorspronkelijke idee. Hij houdt meer van spontane kunst uit het hart dan van kunst dat de weerspiegeling is van een berekenend hoofd. Kijken doe je met je hart: “Enkel met het hart kan men goed zien. Het essentiële is onzichtbaar voor de ogen.” (Le Petit Prince – Antoine de Saint-Exupéry).

De tentoonstelling van Gerrit Roosjen wordt vrijdagavond 2 oktober feestelijk geopend met spreekster Bertje van Delden, vanaf 19.00 uur bent u welkom.

Sandra van de Griendt exposeert haar werk bij Kunst op de Hoek

van 3 t/m 27 september. 

     

            

Het werk van Sandra omvat ruimtelijk werk, fotografie, tekeningen en combinaties daarvan.

Via beeldhouwen in steen en klei en het breien (Fibre Art) is zij terecht gekomen in de fotografie en van daaruit was het een kleine stap naar het bewerken van de foto’s. Rode draad door het geheel zijn lijnen en structuren, die haar blijven boeien.

Sandra werkt vooral met rest- en afvalmaterialen en probeert deze een nieuw leven in te blazen door er mee te breien en vervolgens te verwerken tot een abstract beeld.

Haar foto’s gebruikt zij om verder te bewerken met acrylverf, potlood, inkt, krijt en andere materialen; opbrengen, weghalen en weer bijwerken net zo lang tot zij tevreden is. Zo ontstaat gaandeweg het eindresultaat, zonder een tevoren opgezet plan. De uitdaging zit in de verrassing hoe het werk zich spontaan ontwikkelt.

12 en 13 september (open monumentenweekend) en 26 en 27 september (chocoladefestival) is Sandra aanwezig bij Kunst op de Hoek en kan zij u meer vertellen over haar werk.

facebook.com/sandra.vandegriendKralen met een verhaalWillemien van Leersum werkt met vooral Afrikaanse Kralen, waar ze mooie comibinaties van rijgt. Deze sieraden zijn te zien van 27 augustus t/m 19 september. 

Willemien van Leersum heeft een tijd in Mali gewoond waar ze over de herkomst van de oude kralen leerde, die vroeger bij de handel als betaalmiddel gebruikt werden.

Sieraden van Susanne Bagaya


Vitrinekunst

Susanne Bagaya (1962) is ontwerper en maker van sieraden. Na haar studie werkte zij als grafisch ontwerper in haar eigen zeefdrukkerij. Zij haalde veel inspiratie uit de Punk van de jaren '70 en hield zich bezig met het maken van designerkleding en muziek. Een aantal jaren geleden is Susanne begonnen met edelsmeden. Ze laat een gevarieerde collectie aan sieraden zien; strak, mooi afgewerkt, maar vooral voorzien van een dosis humor. SUSANNE BAGAYA exposeert haar sieraden van 16 juli t/m 22 augustus 2015

www.susannebagaya.nl